FLL 2017

Skolen tar all tiden.

Vi henger «litt» etter skjema. For leksene er ikke noe mindre enn før men det er ikke mye leker så det er ikke det største problemet. Jeg tror det er at vi er lei av skolen så da er vi mer i tulle humør enn fokusert. Skolen tar konsentrasjonen fra oss. Vi har jobbet med noe som heter Live, den handlet om andre verdenskrig. Vi har jo også hatt høstferie så det er ikke alt som går like glatt som et akebrett.

Forslag til forskning og masse rart.

I de siste dagene har vi fikset nytt navn til FLL vi stemte over det så nå heter vi TNT  (Team Nesna Teens). Det ble 11 og det andre forlaget BS (BabyStroller) fikk bare 8 stemmer, det var et annet forslag som fikk 3 stemmer som vi kalte Pink Fluffy Teens, det var også et forslag som var litt rart men kreativt som var DLTF (Don’t Lick The Floor) det forslaget fikk 2 stemmer. Resten av klassen stemte på andre forlag, vi stemte anonymt så ingen vet hva de andre stemte på. Vi stemte også over hva vi skulle forske på, det stemte vi egentlig på i dag. Å på onsdag skal for første gang gjøre FLL på skolen, vi skal gå tur opp til renseanlegget. Jeg vet ikke hva vi skal se på så jeg er spent på å se hva vi skal gjøre. Akkurat i dette øyeblikk blir bannere laget eller det blir designet. Mens andre programmerer og noen tuller. Vi er egentlig bare 4 barn på skolen i dag etter skolen, det er meg, Kristian, Ellerine, Benedicte og så klart Arne Jonny. Eirik og Jan Håvar bruker også å være her men de kom ikke i dag. Vi fikk nettopp is fra den fantastiske Arne Jonny. Han er også grunnen til at vi er med på FLL.

Sponsorer

I forrige uke gikk vi runde og samlet inn sponsorer. Det var hyggelig og nesten alle sa ja, og de andre skulle se på det. Vi samler inn penger til å kjøpe ekstra t-skjorter, utstyr til forskningen og PIT. Vi takker alle som vi sponse oss.

Forskning

Vi er inspirert av operasjon dagsverk (OD). Så vi skal ta ut olje ut av vannet og rense det, slik at det kan brukes til drikkevann . Forskerne våre er kommet godt i gang med prosjektet. De jobber nå med prototype for å teste teorien de har jobber med.

Siste lørdag

I dag har vi har FLL og vi skal være på skolen til kl. 18.00. i halv tre tiden dro vi for å spise pizza, det var veldig hyggelig. Vi var veldig full av energi etter maten, så vi hoppet og herjet i storhallen (kantinen). Vi jobber litt her og der, jeg skriver blogg andre jobber med forskning osv.   Forskningen har bare godt en vei og det er opp. Vi er kanskje ikke det perfekte laget, men hvem er vel det. Vi gikk fra å være 25 lever fra klassen til 9. Vi er tre gutter å seks jenter.  Så vi må jobbe hardere nå.

Dagen før dagen

Da er vi kommet til Mo og overnatter på hotell. Vi har den siste uka laget materiell til utstillingen og finpusset på programmene. Og er veldig spente på morgendagen.

Regional finale 2017

1. plass i teknologi

Vi var heldige og vant teknologiprisen som går til beste tekniske robot. Kjøringen gikk bra og vi kvalifiserte oss til semifinal, men der gikk det litt dårlig og vi ble nummer fire. Vi er kjempe fornøyd med å komme så langt, og har fått mer erfaring på teknikk som vi skal forbedre til neste år.