FLL 2020

Sponsorer 2020

Vi takker våre sponsorer Westcon Helgeland AS, Byggtorget Nesna/Konsvikbygg AS, Sinus AS Nesna, Nesna Entreprenør AS, Din bedriftspartner, Fryd Blomster, Nesna Maskinstasjon og Coop Prix Nesna

Da er vi i gang med FLL 2020

Da er det full fart igjen med årets FLL. I år deltar vi som klubblag med ungdom mellom 13-16 år. Nye utfordringer krever bygging av ny robot, og ny prosjektoppgave krever nye ideèr. Vi gleder oss til oppgavene og sosiale kvelder.

Forskningen er i gang

Vi har hatt en spørreundersøkelse fra 5. klasse til 10. klasse, idag har vi motatt 77 svar. Spøreundersøkelsen gikk ut på om hvorfor ungdommer ikke orker fritidsaktiviteter eller hvorfor ungdommen slutter på fritidsaktiviteter. Det gikk også ut på hvordan fritidsaktiviteter ungdommene ønsket på Nesna.

Høstferie

Vi har hatt en uke med høstferie og nå er vi i gang med hardt arbeid igjen.

Nå nærmer det seg!

Nå nærmer det seg konkurransen! Program etter program nærmer vi oss i å være klar til å konkurere i Mo i rana.

Siste helga og Halloween

Panikken bygger seg opp og alle er i full sving for å få ferdig programmer, prosjekt, rapporter og presentasjoner.

Et problem som alltid dukker opp er at det blir mer morro enn arbeid, og selvfølgelig på Halloween blir det ekstra morro.

Vi har fått vite at det ikke blir oppmøte på Mo konkurranse dagen, og at vi må lage video av presentasjonene. En liten demper at vi ikke får dra til Mo for å spise og ha overnatting. Men vi prøver så godt vi kan i kveld med å spise grandis, drikke brus, og spise kaker. I tillegg til masse godter.

Regional konkurranse

Den regionale konkurransen forgår med opptak, vi får kjøre så mange omganger vi rekker og sender inn de tre med best poeng. Det gir oss en fordel med at vi kan ta tiden på hver kjøring og justere mellom hver omgang, men det kan alle lag 🙂 Etter mange mange omganger har vi fått tre videoer som er klar for levering.

Presentasjon av roboten, prosjektet og laget ble og gjort med opptak. Vi laget en stand på skolen som vi stod foran under opptaket av presentasjonen.

Resultat

Resultatene ble offentliggjort på turneringens facebook-side. Det ble ikke samme spenningen i magen. Vi ble dessverre ikke nominert i noen kategorier. Men … vi greide i år å kjøre godt med roboten og ble nummer 2 i robotkjøringen.